Skip to main content

Haal deze medicijnen alleen via de juiste wegen, zeker niet online!
Bij Elysee kunt u vertrouwen op geregistreerde medicatie op doktersrecept, verstrekt door erkende apotheken in Nederland.

De Britse gezondheidsinspectie MHRA maakt zich zorgen over een groeiend aantal nepmedicijnen. Hoewel deze nepvarianten sterk lijken op het origineel, kunnen ze gevaarlijke stoffen bevatten. In het Verenigd Koninkrijk zijn bijna 900 nep-Ozempic pennen in beslag genomen, een zorgwekkend aantal dat hoger ligt dan in Denemarken, Ierland, Zwitserland, IJsland en Nederland bij elkaar.

Het gebruik van nep-Ozempic brengt ernstige risico’s met zich mee. De dosering en samenstelling zijn niet altijd betrouwbaar, wat kan leiden tot ernstige bijwerkingen. Het is daarom van belang deze medicijnen alleen via legale kanalen te verkrijgen, op voorschrift van een arts.

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en de Diabetesvereniging Nederland (DVN) hebben reeds gewaarschuwd voor de risico’s van deze nepmedicijnen. Elders, zoals in Engeland, de Verenigde Staten en Oostenrijk, hebben mensen zelfs ziekenhuisopnames moeten ondergaan als gevolg van het gebruik van deze namaakmiddelen.

Novo Nordisk, de Deense fabrikant van Ozempic en Wegovy, is actief betrokken bij het bestrijden van de illegale onlineverkoop van deze nepmedicijnen. Het bedrijf werkt nauw samen met internationale en lokale gezondheidsautoriteiten en heeft zelfs een privé-onderzoeksbureau ingeschakeld om illegale producenten op te sporen en aan te pakken.

Bron: RTLNieuws